Wie we zijn 

Tijdlijn

parallax background

Ons verhaal

Edison Energy en Patronale Life, die hun reis naar zonne-energie onafhankelijk van elkaar in 2009 begonnen, kwamen samen in 2015 om hun visie te verenigen onder de naam Patronale Solar. 

Patronale Life, een ondernemende institutionele speler, zocht lange termijninvesteringen met een positieve maatschappelijke impact. Edison Energy begon als een dynamische start-up, opgericht door een groep jonge professionals die elkaar hadden ontmoet bij een van de grote traditionele energieleveranciers in België. Gedreven door hun ondernemersgeest, wilden ze niet alleen verandering teweegbrengen, maar ook hun stempel drukken op de wereld.

Sinds het begin van deze unieke samenwerking hebben de oprichters van Edison Energy de leiding genomen over Patronale Solar. De missie van de onderneming is helder: de transitie naar duurzame energie in de Benelux en de omliggende landen bevorderen. Met deze visie streeft het bedrijf ernaar een vooraanstaande rol te spelen in de wereld van duurzame energie.

 

De overgang van Patronale Solar naar Energy Solutions Group in 2023 weerspiegelt onze ontwikkeling en verbreding van focus. Met Patronale Solar hebben we gewerkt aan een solide basis en onafgebroken groei. We hebben sindsdien ons portfolio verder uitgebreid met windenergie, energie-opslag en snellaadoplossingen. Onze diverse energieportefeuille en samenwerking met gedreven, ervaren partners zijn enkele factoren die Energy Solutions Group onderscheiden van andere duurzame energiebedrijven. 

Als gevolg van onze groeiende expertise en prestaties op het gebied van groene-energie, zijn we inmiddels uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke groene energieproducent in de Benelux. We hebben meer dan 350 energieproductiesites in beheer, met als resultaat een indrukwekkende en diverse energieportefeuille.

Terwijl we vooruitkijken naar de toekomst, zijn we vastberaden om een leidende rol te blijven spelen in de duurzame energiesector en ons ambitieuze groeipad voort te zetten. Onze toekomstvisie omvat de uitbreiding naar nieuwe markten en het benutten van opkomende technologieën om zo een nog grotere impact te hebben op de transitie naar duurzame energie.

Ons management

Ons managementteam bestaat uit ervaren professionals met een brede expertise op het gebied van duurzame energie en technologie. Hun leiderschap en strategische inzichten stellen ons in staat te groeien en om effectieve oplossingen te bieden die de energietransitie versnellen.

Bert Creemers – CEO

Met meer dan 15 jaar ervaring in de hernieuwbare energie, staat Bert Creemers als CEO aan het roer van Energy Solutions Group. Hij richtte in 2009 Edison Energy op dat hij heeft weten te transformeren tot het huidige Energy Solutions Group. Bert behaalde een master economische wetenschappen aan de KU Leuven en heeft waardevolle ervaring opgedaan bij ING en Luminus.

Diederik Baeté – CIO & CEO NL

Medeoprichter van Edison Energy in 2009, waarbij Diederik betrokken was bij de onderhandelingen met verschillende potentiële investeerders. Deze onderhandelingen resulteerden in de deelname van Patronale Life aan de PV-parken van Edison Energy. In 2003 was hij nauw betrokken bij de liberalisering van de elektriciteitsmarkt in België. Bij Energy Solutions Group is hij als CIO verantwoordelijk voor de groei van de productieactiva. Hij is een trotse alumnus van de Universiteit Hasselt, waar hij zijn diploma handelsingenieur behaalde.

Peggy Rentmeesters – CFO

Met meer dan 20 jaar ervaring in de energiemarkt in België en Nederland, zowel binnen het retail-, trading- als finance domein, is Peggy als CFO verantwoordelijk voor de financiële afdeling en het assetmanagement. Zij is afgestudeerd als handelsingenieur aan de KU Leuven en heeft een indrukwekkend CV met ervaring bij Winterthur, Luminus en DPG Media.

Jo Beyen – COO

Jo heeft meer dan 12 jaar ervaring in hernieuwbare energie. Binnen Energy Solution Group is de COO verantwoordelijk voor het operationele beheer van de activa alsook de ontwikkeling van nieuwe industriële energieparken. Hij is in 2006 afgestudeerd als industrieel ingenieur en heeft voorheen gewerkt in de automatisering sector.

Frederik Jansen – CTO

Frederik studeerde af als burgerlijk ingenieur aan de KULeuven in 2006. Vooraleer Energy Solutions Group te vervoegen in 2021, heeft Frederik technologische ontwikkelingen geleid als productmanager en later business line manager bij Materialise in Leuven. Binnen Energy Solutions Group is Frederik als CTO verantwoordelijk voor de uitbouw van de “new technologies” divisie, waaronder Charging en Storage.

Onze Raad van bestuur

parallax background

Onze waardenOndernemend

Bij Energy Solutions Group moedigen we ondernemerschap aan en koesteren we een cultuur van creativiteit, waarin we kansen grijpen en grenzen verleggen. Dit stelt ons in staat om snel te groeien in de duurzame energiemarkt.Kennisgedreven

Onze focus op kennis en expertise zorgt ervoor dat we op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën in onze branche. Hierdoor kunnen we effectieve en geavanceerde oplossingen bieden aan onze klanten en partners.Dynamisch

Energy Solutions Group is een dynamisch bedrijf dat zich snel aanpast aan veranderende marktomstandigheden en -trends. Onze veerkracht stelt ons in staat om te groeien en te evolueren in de snel veranderende wereld van duurzame energie.Duurzaam

Duurzaamheid vormt de kern van alles wat we doen bij Energy Solutions Group. We zetten ons in voor ecologische, economische en sociale duurzaamheid in onze projecten, bedrijfsvoering en relaties met klanten, partners en werknemers.Work smart, play better

We geloven in ons human capital en het creëren van een stimulerende werkomgeving. Bij Energy Solutions Group moedigen we efficiënt en slim werken aan, wat ruimte biedt voor persoonlijke groei en plezier in wat we doen.

parallax background